دریل شارژی چیست؟
دریل شارژی یا بیسیم یک دریل الکتریکی است که به جای کار با جریان مستقیم برق از باتریهای قابل شارژ استفاده میکند. این دستگاه این امکان را برای کاربر فراهم میکند که بدون نیاز به جریان برق و تنها به کمک یک باتری بتواند در هر جایی کار کند. دریل شارژی در پروژههای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد و با افزایش کارایی و صرفهجویی در مصرف انرژی به کمک کاربران میآید. برای آشنایی هرچه بیشتر شما عزیزان با این دستگاه محبوب در ادامه به معرفی آن میپردازیم.
کاربرد دریل شارژی
دریلهای شارژی کاربردهای مختلفی دارند که برخی از مهمترین آنها عبارتند از :
1-استفاده به عنوان پیچگوشتی: یکی از مهمترین کاربردهای دریل شارژی استفاده از آن به عنوان پیچگوشتی است. با استفاده از مته مناسب، کاربر میتواند از این دستگاه برای جازدن پیچها استفاده کند. با چرخش یک سوییچ، امکان چرخش مته در خلاف جهت عقربههای ساعت نیز فراهم میشود و در نتیجه از آن میتوان برای باز کردن پیچها نیز استفاده کرد.
2-ایجاد سوراخهای کمکی: در مواد شکننده مانند چوب وقتی پیچ بزرگ باشد امکان شکستن قطعه افزایش مییابد. در این موارد میتوان تنها به کمک یک سوراخ کمکی از شکستن قطعه و بروز مشکل جلوگیری کرد. بنابراین وقتی میخواهید یک قطعه چوب- یا هر ماده شکننده دیگر- را پیچ کنید، بهتر است ابتدا توسط دریل شارژی با متهای با یک سایز کوچکتر یک سوراخ کمکی ایجاد کنید و سپس پیچ را نصب کنید. این کار به خصوص در نجاری و هنگامی که حتی یک نقص کوچک موجب کاهش کیفیت قطعه نهایی میشود، از اهمیت زیادی برخوردار است.
3-استفاده به عنوان اره استوانهای: دریلهای شارژی میتوانند به عنوان اره استوانهای برای سوراخ کردن دستگیره در، شیر آب سینکها، فاضلاب و... مورد استفاده قرار بگیرند. مته ارههای استوانهای در سایزهای مختلفی تولید شده و به دریل شارژی متصل میشوند که امکان استفاده از آن برای ایجاد سوراخهای استوانهای و دایروی را فراهم میکند.
4-نصب دیوار کاذب: هنگام نصب دیوار کاذب لازم است پنلهای بزرگی را با دست نگه داشته و سپس پیچها را متصل کنید. انجام این کار در حالت عادی چندان آسان نیست؛ با این حال در صورت استفاده از دریل شارژی کافی است با یک دست پنل را نگه داشته و با دست دیگر به راحتی پیچها را وصل کنید. به همین دلیل نصابان دیوار کاذب دریل شارژی را در کمربند ابزار خود حمل میکنند تا هر زمان به آن نیاز داشتند، به سرعت به آن دسترسی داشته باشند.
5-کار با بتن: دریل چکشی بیسیم که یکی از انواع دریل شارژی به شمار میرود، برای پیچ کردن بتن مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه علاوه بر چرخش معمولی دریل، از حرکت چکشی نیز بهره گرفته و قدرت بیشتری را برای کاربر فراهم میکند. استفاده از این دستگاه برای نصب مبلمان در فضای باز، حیاط و... ضروری است.
انواع دریلهای شارژی
دریلهای شارژی را میتوان بر اساس کاربرد و قابلیتهایی که دارند به سه نوع اصلی تقسیمبندی کرد که عبارتند از:
• دریل مخصوص کارهای سبک: این مدل که برای کارهای سادهای مانند ساخت گریل، نصب دستگیره جدید برای کابینتها و ... مورد استفاده قرار میگیرد، به توان بالایی نیاز ندارد و با ولتاژ پایین (بین 6 تا 7.2) کار میکند.
• دریل مناسب استفاده عمومی: این مدل برای نصب دیوار کاذب، ساخت مبلمان و کار با الوار و چوب سخت مورد استفاده قرار میگیرد و معولا با ولتاژ 9.6 تا 12 ولت کار میکند.
• دریل مخصوص کارهای سنگین: این مدل که برای کار با الوار سخت و کارهای سنگین و دریل کردن فولاد و مصالح بنایی مورد استفاده قرار میگیرد، به حداقل ولتاژ 12 ولت نیاز دارد.
نکات قابل توجه هنگام خرید یک دریل شارژی
برخی نکات مهمی که لازم است هنگام خرید یک دریل شارژی مورد توجه قرار دهید، عبارتند از:
- کاربرد: ابتدا باید مشخص کنید برای چه کاری به دستگاه نیاز دارید. آیا مایلید از آن تنها برای کارهای سبک روزانه استفاده کنید یا میخواهید با مصالح سخت، فولاد و ... کار کنید؟ پاسخ این سوالات در تمام ویژگیهای دستگاه از جمله توان لازم، سرعت و.... موثر است؛ بنابراین ابتدا کاربرد دستگاه را مشخص کنید و سپس با توجه به آن مدل مناسب را انتخاب و خریداری کنید.
- توان و ولتاژ: توان در دریلهای شارژی با معیار ولتاژ سنجیده میشود؛ به عبارت دیگر هرچه ولتاژ دستگاه بالاتر باشد، قدرت آن بیشتر است. به همین دلیل یکی از مهمترین نکاتی که لازم است هنگام خرید به آن توجه کنید، ولتاژ دستگاه است. هرچه ولتاژ باتری بالاتر باشد، میتواند قدرت و گشتاور بیشتری تولید کند و در نتیجه امکان کار با مواد سخت مانند بتن، آجر و فولاد را نیز برای شما فراهم میکند.
- سرعت: سرعت دریل با واحد دور بر دقیقه یا RPM اندازهگیری میشود؛ دور بالاتر نشاندهنده سرعت بالاتر دستگاه است. برخی دریلها تنها با یک سرعت ثابت کار میکنند، ولی بیشتر آنها امکان کار با دو سرعت ثابت 300 و 800 دور بر دقیقه را –به کمک یک ماشه یا سوییچ - برای کاربر فراهم میکنند. این مدلها برای انجام کارهای سبک مناسبند، به طوری که سرعت کم دستگاه برای باز و بسته کردن پیچها و سرعت بالای آن برای سوراخ کردن سطوح به کار میرود. برای کارهای ظریفتر مانند کار با چوب و یا تعمیرات، بهتر است مدلی را انتخاب کنید که امکان تنظیم سرعت از 0 تا حداکثر سرعت را برای شما فراهم میکند. این ویژگی امکان کنترل بهتر دستگاه و کیفیت بالاتر را برای شما به ارمغان میآورد. لازم به ذکر است اگر از دریل بیشتر برای سوراخکاری - و نه به عنوان پیچگوشتی - استفاده میکنید، بهتر است دنبال دستگاهی با سرعت 1000 دور بر دقیقه یا بیشتر باشید.
- راحتی: راحتی کار با دستگاه – به خصوص هنگام استفاده طولانیمدت- از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین حتما دریل را در مغازه - در وضعیتهای مختلف افقی و عمودی - امتحان کنید تا از راحتی کار با آن اطمینان حاصل کنید؛ وزن، تعادل و خوشدستی دستگاه از جمله مواردی هستند که لازم است در این مرحله مورد توجه و ارزیابی قرار دهید.
جمعبندی
در این قسمت به معرفی دریل شارژی پرداختیم، نحوه کار آن را شرح دادیم و در مورد انواع مختلف آن توضیحاتی را ارائه کردیم. در سایت آچاریست انواع مختلف دریل شارژی با قیمت مناسب برای خرید فراهم شدهاند، توصیه میکنیم آنها را بررسی کنید و در صورت وجود هرگونه ابهام یا سوالی با کارشناسان ما تماس بگیرید.