بلاگ, راهنمای خرید

راهنمای خرید بتن کن

کار با بتن کن

در مقاله راهنمای خرید بتن کن، توضیح مختصری درباره بتن کن و نحوه کار این محصول می دهیم. همچنین موارد مختلف و مهم این ابزار را که قبل از خرید می بایست به آن توجه کنید بازگو می کنیم. باید توجه داشته باشید که انتخاب ابزار مناسب کلید موفقیت در انجام پروژه‌های مختلف است.

بتن‌‌ کن چیست؟

بتن‌ کن از جمله قدرتمندترین ابزار موجود در بازار برای ساخت و ساز به شمار می رود. این دستگاه از اوایل دهه 1960 میلادی وارد بازار شد و به سرعت به محبوبیت زیادی در میان کاربران دست یافت. امروزه بتن‌کن کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد. این مقاله به معرفی این دستگاه و نکات مهم در انتخاب و خرید بتن‌‌کن اختصاص دارد.

در ابن باره بیشتر مطالعه کنید

بتن‌‌کن چگونه کار می‌کند؟

تمام بتن‌کن ها با هر سایز و توانی- با یک مکانیزم مشابه کار می‌کنند. آن ها با کمک پیستون، یک نیروی چکشی ایجاد می‌کنند که موجب حرکت چکشی مته شده و کاربر را قادر می‌سازد کارهای سخت را با صرف انرژی بسیار کمتری به انجام برساند. به طور خلاصه مراحل کار این دستگاه به شرح زیر است:

  • کشیدن ماشه یا فشردن دکمه روشن/خاموش: این کار سبب می‌شود یک سیگنال برای روشن کردن موتور ارسال شود.
  • روشن شدن موتور: با روشن شدن موتور، چرخ‌دنده‌ها و مته نیز شروع به چرخیدن کرده و حرکت پیستون آغاز می‌شود.
  • با حرکت پیستون به سمت جلو، هوای پشت آن فشرده می‌شود، هوای فشرده شده موجب حرکت پیستون دوم می‌شود که به نوبه خود ضربه‌زن را حرکت می‌دهد. با برخورد ضربه‌زن با مته یا قلم، حرکت چکشی لازم برای کار دستگاه ایجاد می‌شود.

فرکانس حرکت پیستون از فرکانس حرکت دورانی بتن‌‌کن خیلی بیشتر است. به عبارت دیگر در هر بار چرخش مته حرکت چکشی به دفعات رخ می‌دهد که موجب می‌شود دستگاه کارایی بالایی داشته باشد.

راهنمای خرید بتن کن

بتن‌کن ها در انواع و سایز های مختلفی در بازار تولید می‌شوند که هر یک کاربرد خاصی دارند. برای مثال اگر پروژه سنگینی در نظر دارید بهتر است همیشه از حداکثر ظرفیت دستگاه استفاده نکنید و سعی کنید دریلی با یک سایز بزرگتر خریداری کنید تا فرسودگی دستگاه در گذر زمان تا حد ممکن کاهش یابد.

لازم است هنگام خرید بتن ‌کن به نکات مختلفی توجه کنید که در ادامه به بررسی این نکات می‌پردازیم:

سایز دستگاه

هر بتن‌کن برای ایجاد سوراخ هایی با سایز مشخص طراحی و ساخته می‌شود. برخی افراد از یک بتن‌کن برای انجام کارهای مختلف استفاده می‌کنند. انجام این کار در مواردی که زیاد از دستگاه استفاده نمی‌کنید، مانعی ندارد ولی اگر لازم است صد ها سوراخ را دریل کنید، بهتر است از دستگاهی با سایز مناسب استفاده کنید تا فرسودگی و آسیب‌دیدگی دستگاه را به حداقل میزان ممکن برسانید.

مثلا اگر می‌خواهید سوراخ هایی عمیق را دریل کنید، به یک بتن‌کن بزرگتر spline نیاز دارید زیرا هرچه سوراخ عمیقتر باشد، اصطکاک بیشتری در هنگام انجام کار ایجاد می‌شود و نتیجتا موتور به قدرت و گشتاور بیشتری نیاز دارد و در صورتی که بتن‌کن از قدرت کافی برخوردار نباشد، موتور به سرعت خراب شده و باید تعمیر یا تعویض شود که خسارات زمانی و مادی زیادی را برای شما به دنبال خواهد داشت.

بتن کن

در صورتی که نیازی نیست عمق سوراخ ها خیلی زیاد باشد، بهتر است از یک مدل سبکتر با قابلیت مانور بیشتر استفاده کنید. این ویژگی ها معمولا در یک بتن‌کن SDS دیده می‌شوند که وزن آن نسبت به مدل های spline (حدود 6 کیلوگرم) بسیار کمتر (حدود 2.7 کیلگرم) است.

توان

توان ابزارآلات برقی نشان دهنده قدرت دستگاه است. توان معمولا در مدل های برقی به کمک آمپر (8 یا 12 آمپر) و در مدل های شارژی با توجه به ولتاژ (18 یا 20 ولت) سنجیده می‌شود که بالاتر بودن آن نشان‌دهنده کارایی بیشتر دستگاه است.

منبع تامین انرژی

بتن‌ کن ها با منابع تامین انرژی مختلفی کار می کنند. برخی از آنها باتری دارند و برخی مستقیما به پریز برق متصل می‌شوند. بهتر است در صورتی که به توان بیشتری نیاز دارید، از مدل های برقی و در غیر اینصورت از مدل های شارژی استفاده کنید.

علاوه بر این، اگر لازم است در محلی کار کنید که کار کردن با مدل های برقی چندان امن نیست و یا دسترسی آسان به پریز برق وجود ندارد، بهتر است از بتن‌کن های شارژی استفاده کنید.

سرعت ضربه

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در انتخاب دستگاه سرعت ضربه است که با واحد ضربه در دقیقه یا BPM سنجیده می‌شود. BPM نشان‌دهنده تعداد ضرباتی است که چکش در عرض یک دقیقه به سطح وارد می‌کند که به نوبه خود در ارزیابی کیفیت و کارایی دستگاه موثر است. معمولا BPM بین 4500 (برای مدل های شارژی) تا 5500 (برای مدل های برقی) متغیر است. بدیهی است BPM بالاتر نشان‌دهنده کیفیت و کارایی بیشتر دستگاه می‌باشد.

انتخاب مته

مته بتن‌ کن باید به گونه‌ای انتخاب شود که با نیاز شما همخوانی داشته باشد. بدیهی است، مته مخصوص چوب نمی‌تواند برای سوراخ کردن بتن‌ مورد استفاده قرار بگیرد. پس حتما پیش از انتخاب مته دقت کنید نوع آن برای کاربردی که مدنظر دارید، مناسب باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله‌ای که در این زمینه برای شما آماده کرده‌ایم، مراجعه فرمایید.

سه نظام

سه‌نظام قسمتی از بتن‌کن است که مته را درون خود نگه می‌دارد. بنابراین لازم است سایز آن برای کاری که مدنظر دارید، مناسب باشد. علاوه بر بررسی سایز سه‌نظام توصیه می‌شود سعی کنید دستگاه دارای یک سه‌نظام SDS plus باشد. سه‌نظام های SDS plus این امکان را فراهم می‌کنند که مته به راحتی و با سرعت زیاد تعویض شود؛ به همین دلیل کار با آنها راحتتر است و به صرفه‌جویی در مصرف زمان کمک می‌کند.

ارگونومی و طراحی مهندسی

امروزه تمام تولیدکنندگان موفق هزینه و وقت زیادی را صرف طراحی ارگونومیک ابزار می‌کنند به این هدف که تا حد ممکن خستگی کاربر را کاهش دهند. پس هنگام انتخاب بتن‌‌کن حتما به ارگونومی و طراحی مهندسی دستگاه توجه کنید. بالانس و لرزش از عوامل اصلی ایجادکننده خستگی در یک بتن‌‌کن به شمار می‌روند. اگر دستگاه بالانس خوبی نداشته باشد یا لرزش آن زیاد باشد، خستگی کاربر افزایش می‌یابد. بنابراین حتما قبل از خرید دستگاه آن را امتحان کنید تا از راحتی و خوش دستی آن اطمینان حاصل کنید.

از دیدگاه مهندسی نیز توصیه می‌شود بتن‌کنی خریداری کنید که ساختار بلبرینگ داشته باشد و براش های آن قابلیت سرویس کردن داشته باشد. بلبرینگ ها نسبت به سایر یاتاقان ها عمر طولانی دارند و بهتر می‌توانند در شرایط سخت کار کنند. همچنین اگر براش ها قابلیت سرویس کردن داشته باشند، به راحتی تعویض می‌گردند و دچار فرسودگی نمی‌شوند.

سرویس آسان

این نکته را در خرید تمام ابزار آلات مدنظر قرار دهید. بهتر است دستگاهی خریداری کنید که به راحتی سرویس شود و مراکز خدماتی آن در سطح شهر وجود داشته باشند. در غیر این صورت ممکن است وقت زیادی را بابت پیدا کردن یک مرکز خدماتی از دست بدهید. کافی است قبل از خرید با فروشنده مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که سرویس دستگاه به راحتی و در اسرع وقت انجام می‌شود.

برخی شرکت ها در سطح شهر نمایندگی هایی دارند که می‌توانند دستگاه را در عرض یک روز یا کمتر از آن تعمیر کنند تا میزان خسارت زمانی شما را به حداقل میزان ممکن می‌رساند.

عمر دستگاه

بهتر است پیش از خرید دستگاه در مورد عمر آن با سایر افراد و یا فروشندگان مشورت کنید. ویژگی هایی مانند کیفیت دستگاه و مقاومت آن در برابر فرسودگی – به خصوص اگر مرتبا با مواد سخت کار می‌کنید می‌توانند در این مورد به شما کمک کنند.

گارانتی

برخی مدل ها با گارانتی یک ساله، برخی با گارانتی دوساله و برخی با گارانتی پنج‌ساله به بازار عرضه می‌شوند. بدیهی است هرچه گارانتی دستگاه بیشتر باشد، قابلیت اطمینان و عمر آن بیشتر است.

نتیجه‌گیری

بتن کن ها از ابزار قدرتمندی هستند که کاربردهای زیادی دارند. با این حال انتخاب یک بتن کن مناسب ممکن است کار دشواری باشد. ما در اینجا به نکات مهمی که لازم است هنگام خرید یک بتن‌کن مد نظر قرار دهید، اشاره کردیم. می‌توانید انواع بتن‌کن های موجود در فروشگاه اینترنتی آچاریست را بررسی کرده و اگر سوالی در این زمینه دارید با ما تماس بگیرید.

[/vc_column_text][us_separator size=”small”][/vc_column][vc_column width=”1/2″ el_class=”stick-pic” css=”%7B%22default%22%3A%7B%22background-color%22%3A%22%23ffffff%22%2C%22padding-top%22%3A%220px%22%2C%22padding-bottom%22%3A%22100px%22%7D%2C%22tablets%22%3A%7B%22padding-top%22%3A%220px%22%2C%22padding-bottom%22%3A%22100px%22%7D%2C%22mobiles%22%3A%7B%22padding-top%22%3A%220px%22%2C%22padding-bottom%22%3A%220px%22%7D%7D”][vc_row_inner][vc_column_inner][us_image image=”24359″ css=”%7B%22default%22%3A%7B%22padding-right%22%3A%2210px%22%2C%22padding-left%22%3A%2210px%22%7D%7D”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *