آشنایی با ابزار, بلاگ

چسب حرارتی چیست و چه کاربردی دارد؟

چسب حرارتی چیست؟

چسب حرارتی ابزاری قابل حمل است که توسط افراد مختلف برای انجام پروژه‌های متنوع خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این دستگاه ماده چسبنده ذوب شده و توسط نازل به محل مورد نظر هدایت می‌شود؛ با گذر زمان چسب سرد و محکم شده و اتصال صورت می‌‌گیرد. چسب حرارتی در ابتدا برای ساخت کفش طراحی شده بود، ولی با گذر زمان کارایی خود را برای انجام کارهای دیگر نیز نشان داد. در این مقاله به سوال چسب حرارتی چیست؟ پاسخ می دهیم و شما را با کاربردهای چسب حرارتی، چگونگی استفاده از آن و انواع چسب های حرارتی آشنا می کنیم. در پایان شما می توانید برای خرید این نوع چسب و یا ابزارآلات موردنیاز خود از طریق فروشگاه آنلاین آچاریست اقدام کنید.

با چسب حرارتی چه کارهایی می توان انجام داد؟

کاربرد چسب حرارتی

امروزه کاربران از این دستگاه برای انجام کارهای مختلفی استفاده می‌کنند که برخی از آنها عبارتند از:

  • نجاری

چسب های حرارتی به طور مرتب توسط نجاران مورد استفاده قرار می‌گیرند. آنها از این دستگاه برای ساخت مبلمان، لمینت، کابینت و … استفاده می‌کنند. این چسب ها قوام خوبی به چوب می‌دهند و به همین دلیل در میان نجاران از مقبولیت بالایی برخوردارند.

  • ساخت و ساز

چسب حرارتی به وفور در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه برای نصب انواع کفپوش، در، پنجره‌ و… به کار می‌رود. علاوه بر این، کاربر می‌تواند برای جلوگیری از جیرجیر و افزایش استحکام سازه از چسب حرارتی همزمان با پیچ و مهره استفاده کند. وی همچنین می‌تواند از این دستگاه برای ایجاد یک پیوند موقت پیش از استعمال یک اپوکسی قویتر بهره ببرد.

  • فرآیند تولید

چسب های حرارتی در فرآیندهای تولیدی مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مجلات و برخی پرینترهای کتاب از این دستگاه برای ایجاد یک اتصال منعطف و بادوام استفاده می‌کنند. بسیاری از محصولات بهداشتی دور ریختنی از جمله پوشک ها با چسب های حرارتی تولید می‌شوند. علاوه بر این موارد، منسوجات مصنوعی در خودروها، مبلمان، و… نیز به طور معمول به کمک این دستگاه نصب می‌شوند.

  • صنایع الکترونیک

تولیدکنندگان ابزار الکترونیکی امروزه از چسب های حرارتی برای ساخت تجهیزات استفاده می‌کنند تا ایمنی اجزای مختلف مانند سیمها را حفظ کنند. چسب های حرارتی مقاومت بیشتری در برابر آب دارند و امروزه در مونتاژ باتری ها، کاور ها و… به جای نوار چسب به کار می‌روند.

  • بسته‌بندی و ارسال محموله‌ها

از چسب حرارتی برای بسته‌بندی کارتن ها و بسته‌بندی های کاغذی می‌توان استفاده کرد. جعبه‌های غلات صبحانه، بیسکوییت و کلوچه، غذای منجمد و نوشیدنی های مختلف با چسب حرارتی مخصوص مواد غذایی بسته بندی می‌شوند. علاوه بر این موارد، بوتیک های کوچک یا تولیدکنندگان عمده می‌توانند برای بسته‌بندی اجناس با کارتن و ارسال محموله‌ها از چسب حرارتی استفاده کنند. الصاق برچسب نیز در برخی موارد ممکن است توسط این دستگاه صورت گیرد.

چسب حرارتی چگونه کار می‌کند؟

چسب حرارتی در نجاری

ابتدا چسب توسط دست یا به کمک یک ماشه وارد دستگاه می‌شود. در مرحله بعد، چسب وارد شده به دستگاه به چک ولو ها و به دنبال آن به مخزن مذاب -که قبل از نازل قرار دارد – منتقل می‌شود. چک‌ولوها وظیفه دارند از ریختن چسب جلوگیری کنند و مخزن مذاب وظیفه ذوب چسب را بر عهده دارد. علاوه بر این موارد، برخی مدلهای چسب حرارتی به یک پنجره شفاف مجهزند که این امکان را برای کاربر فراهم می‌کند که میزان چسب را کنترل کند.

معمولا ذوب چسب بین دو تا پنج دقیقه طول می‌کشد که ممکن است بسته به شرایط و یا گرم بودن دستگاه به زمان کمتری نیاز داشته باشد. در چسب های حرارتی استاندارد دمای مذاب توسط ترمیستور کنترل می‌شود. ترمیستور ها قطعات حساس به دمایی هستند که میزان حرارت را در طول فرآیند ذوب کنترل می‌کنند؛ این ویژگی از بالا رفتن  بیش از حد دما و سوختن کاربر جلوگیری می‌کند.

چسب گرم شده از یک نازل مخروطی که معمولا از جنس فلزی ساخته شده است، خارج می‌شود. دمای نازل ممکن است خیلی بالا برود؛ به همین دلیل برخی تولیدکنندگان نازل ها را با پوشش لاستیکی تولید می‌کنند تا از سوختگی کاربر جلوگیری کنند. در نهایت چسب به شکل نوارهای نازک از دستگاه خارج شده و به محل مورد نظر هدایت می‌شود. خشک شدن و سخت شدن چسب پس از خروج از نازل تنها چند دقیقه به طول می‌انجامد.

انواع چسب های حرارتی

چسب های حرارتی بر اساس دمای کاری خود به دو دسته دما بالا و دما پایین تقسیم‌بندی می‌شوند. مدلهای دما بالا قادرند چسب را تا دمای 400 درجه سانتیگراد گرم کنند و برای اجسام سخت و بادوام مناسبند. مدلهای دما پایین دمای چسب را تا 250 درجه سانتیگراد افزایش داده و برای کار با مواد ظریف و شکننده مورد استفاده قرار می‌گیرند. لازم به ذکر است برخی تولیدکنندگان علاوه بر دو مدل بالا به تولید چسب های دوگانه با قابلیتهای دما بالا و دما پایین نیز می‌پردازند.

چسب های حرارتی با توجه به کاربردی که برای آن طراحی می‌شوند به سه دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شوند که عبارتند از:

  • چسب حرارتی مخصوص هنر و کارهای دستی

موارد استفاده چسب حرارتی

این چسب برای افرادی که به هنر و کارهای دستی علاقمندند، مناسب است و می‌تواند برای چسباندن مهره‌های گردنبند و تسبیح و یا تزیین آنها با رنگ و اکلیل مورد استفاده قرار بگیرد. این چسب ها در دو نوع تولید می‌شوند:

  1. چسب مخصوص کارهای دقیق

این مدل ها برای انجام هنرهای دستی ظریف و یا کار با مقادیر کم چسب مطلوب هستند.

  1. چسب مخصوص مواد حساس به دما

برای کار مداوم با مواد حساس به دما مانند پلی‌استیرن، ابریشم، بادکنک یا شیشه باید از این مدل چسب حرارتی استفاده کرد.

  • چسب حرارتی مخصوص تعمیرات

چسب حرارتی برای کفش

این چسب های حرارتی برای تعمیر کابل ها، چسباندن ظروف چینی و… مورد استفاده قرار می‌گیرند و به همین دلیل برای انجام پروژه‌های خانگی مناسب هستند.

  • چسب حرارتی حرفه‌ای

چسب حرارتی صنعتی

این نوع از چسب های حرارتی برای کسانی که به انجام پروژه‌های مختلف مشغول هستند و لازم است مرتبا با دستگاه کار کنند، مناسبند.

این مدل ها توان زیادی دارند و جریان بالای چسب را برای کاربر فراهم می‌کنند. برخی از آنها به قابلیت تنظیم دما نیز مجهز هستند که امکان آداپته شدن دستگاه با مواد مختلف را برای کاربر به ارمغان می‌آورد.

جمع بندی

در این مقاله به معرفی چسب حرارتی پرداختیم و کاربردهای مختلف و نحوه کار آن را شرح دادیم و در مورد انواع مختلف آن توضیحاتی را ارائه کردیم. در سایت آچاریست انواع مختلف چسب حرارتی و نیز سایر ابزارآلات موردنیاز شما، با قیمت مناسب برای خرید فراهم شده‌اند، توصیه می‌کنیم آنها را بررسی کنید و در صورت وجود هرگونه ابهام یا سوالی با کارشناسان ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *